sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Jouluvalmisteluiden lomassa olemme saaneet nauttia talvisesta ja ei niin talvisesta säästä. Lunta on toisinaan tullut lumiukon verran ja kolahommiakin on saanut tehdä niin aamu- kuin iltaulkoiluissakin. Taas kuitenkin vaikuttaa siltä että, kuravaatteet on edelleen pop! 🙂 
Toivotaan että tämäkin lapsen suusta tullut totuus toteutuisi: " ja sit joulupukki tilas myös lunta..."

Satumetsässä loppuvuosi on ollut yhtä juhlaa, kuluneella viikolla juhlittiin taas parit synttärit. Onnea sankareille! 😊

Tarkkasilmäiset lapset olivat nähneet vilaukselta tontun punaisessa takissa Röllin pihalla. Siitä saimmekin ajatuksen kirjoittaa joulupukille ja piilotimme kirjeen Röllin pihaan toivoen, että tonttu uskaltaisi sen sieltä käydä nappaamassa. Ja kappas vaan, kirje oli iltapäivällä poissa. Toivottavasti se ehtii Korvatunturille ennen jouluaattoa.

Joulukuun ensimmäisenä päivänä saapui joulu Rölliin ja myös Satumetsään. Ikkunasta kurkkivat satumetsäntontut. Yksitellen joulukalenterin merkeissä ne sitten siirtyvät lasten koteihin odottamaan aattoa. Kalenterista voi tulla jouluinen satu tai laulu tai vaikka pikku apulaistehtävä. Nähtäväksi jää kuinka monta joululaulua osataan vuoden loppuun mennessä 😉

Juhlimme itsenäistä Suomea aamu-ulkoilussa maanantaina ilmapallo onnitteluin ja tiistaina koko päiväkodin henkilökunta ja lapset viettävät itsenäisyyspäivä juhlia aamupäivällä. Halutessaan lapsille voi pukea juhlavaatteet, tämä ei ole kuitenkaan pakollista. 

Loppuviikolla teemme jouluaiheisia juttuja, availemme joulukalenterin luukkuja sekä harjoittelemme ensi viikon joulujuhlaa. Mukavaa viikkoa!