perjantai 19. elokuuta 2022

Kalajuttuja

Alkuviikosta satumetsässä viimeisteltiin keskeneräisiä askarteluja. Osa lapsista maalasi ja osa jatkoi väritystehtävää. Saimme myös kaksi uutta ystävää joukkoomme ja tuttuja lomalaisiakin näimme pitkästä aikaa. Paljon on yhdessä muisteltu uusien kavereiden nimiä ja kauniisti on otettu kaikki kaverit leikkiin mukaan.


Viikon varrella leikimme myös erilaisia numero- ja värileikkejä. Viisi sammakkoa -laulussa saikin olla tarkkana kuinka monta sammakkoa lammen kaislikkoon jäi, kun sammakot yksi kerrallaan hyppäsivät pois. ☺️ 

Keskiviikkona lähdimme metsäretkelle ja etsimme metsässä piileskelevät eläimet. Laskimme montako eläintä löytyi ja nimesimme eläimet yhdessä. Eläimet pääsivät myös lasten mukaan metsäleikkeihin. Pienten eväiden voimalla jaksoi hienosti kävellä takaisin päiväkodille.

Loppuviikosta tutustuimme muutamaan Suomen järvien kalaan. Ahven olikin osalle jo ennestään tuttu kesän onkireissuilta. Kalajuttuja riitti sen verran paljon, että ehkäpä niille on varattava vielä ihan oma aikansa.😁 Jokainen lapsi valitsi kaksi kalaa, jotka sai liimata omaan vesiaiheiseen maalaukseen.
Aurinkoista viikonloppua!