perjantai 26. elokuuta 2022

Luontoviikko

 Viikko aloitettiin satumetsässä lasten kokouksella. Kokouksessa jokainen pääsi ääneen ja mietittiin yhdessä minkälaisia leikkejä ja leluja kukin ryhmään toivoisi. Satumetsän eteisestä löytyy meidän kokouksen pöytäkirja. 😊

Ensi lauantaina vietetään Suomen luonnon päivää. Satumetsässä tämän viikon puuhat ovatkin päivän johdosta liittyneet luontoon ja lähiympäristöön.

Metsäretkellä jokainen pääsi käyttämään iPadia. Kaikki saivat valita metsästä jonkin asian/paikan josta haluaa ottaa kuvan. Myöhemmin  jokainen sai kertoa omasta kuvastaan. Kuvat ja kertomukset ovat esillä ryhmän seinällä. 
Musiikkihetki vierähti luonto-aiheisten laulujen parissa. Lauluissa seikkailivat tällä kertaa karhut ja kettu. Karhulaulussa harjoittelimme rytmissä soittamista klaveeseilla sekä rytmissä liikkumista.
Kettu on ollut viime viikkoina myös osana lasten leikkejä. ☺️Pihan metsä-alueella voi vaikka ”laittaa kaloja uimaan”, kuten seuraavassa kuvassa.


Kiipeilytaitoja on tälläkin viikolla harjoiteltu ahkerasti.Perjantaina pääsimme maistelemaan metsän ja puutarhan marjoja. Tunnistimme erilaiset marjat, tutkimme väriä ja makua, sekä mietimme mitkä yleensä kasvavat metsässä ja mitkä puutarhassa. Tärkeänä muistutuksena tietysti myös se, ettei luonnossa mitään syödä ilman aikuisen lupaa.


Aurinkoista viikonloppua Suomen luonnossa ja sen ympärillä! 😊🌲🌿