perjantai 9. syyskuuta 2022

Vasuista vauhtia!

Maanantaina pääsimme pitkän odotuksen jälkeen vesileikkeihin. 💦 Aamupäivän aikana ennätti hyvin myös leikkimään.

Koska satumetsän kaikki lapset ovat nyt palanneet lomilta, pidimme tiistaina lasten kokouksen, jossa sovimme yhdessä ryhmän sääntöjä. Kovin yksimielisiä olivat lapset siitä mitä satumetsässä saa tai ei saa tehdä, jotta kaikilla olisi hyvä olla. Samalla harjoittelimme jälleen oman puheenvuoron odottamista. Tiistaita vauhditti myös koko Röllin pelastusharjoitus, jonka johdosta satumetsänkin väki sai happihyppelyn heti aamusta. Rauhallisesti sujui siirtyminen yhdessä alapihan kentälle.👏

Keskiviikkona ahersimmekin väritystehtävän parissa laskien oikean määrän väritettäviä palloja. Myös värikynien valinnassa pääsi laskemispuuhiin.

Tällä viikolla olemme viettäneet vasuista vauhtia varhaiskasvatukseen -viikkoa teemalla lapsen oikeus tukeen. Viikon teemaan liittyen lapset ovat arvioineet valokuvien kautta arjen taitojaan. Lapset asettivat valokuvia alustoille sen perusteella mitkä taidot he tunsivat jo osaavansa ja mitä vielä harjoittelevat tai mikä tuntuu vaikealta.


Paljon uusia taitoja on jo opittu. Tässä iloitaan vetoketjun kiinni saamisesta. 😊
.

Syksyn tullen myös säänmukainen pukeutuminen on ollut keskustelujen aiheena useastikin päivässä. Mitähän kaikkea päälle pitikään pukea?😉Torstaina keittiön Sanna tuli ryhmäämme maukkaiden tuomisten kanssa. Herkullinen juna oli täynnä syksyn satoa, joita yhdessä tunnistettiin ja maisteltiin. Aika köyhäksi kävi juna loppua kohden. Kyllä oli rohkeita maistelijoita ryhmä täynnä! Kiitos keittiölle yhteistyöstä! 🥰
Perjantaina retkeilimme kalliopaikalle, jossa tuntoaistin avulla tunnistimme luonnonmateriaaleja ja kerroimme samalla miltä ne tuntuvat. Eväät oli tällä kertaa mukana ja ne nautittiin tietenkin kalliolla istuen. 😊 Muistakaahan vanhempainilta maanantaina! Aurinkoista viikonloppua!