perjantai 30. elokuuta 2024

Syyskuussa tapahtuu…

 Tämä tiedoite löytyy ilmoitustaululta, ota tärkeät päivämäärät ylös 🙂. Meidän ryhmä aloittaa vesileikit lokakuun alussa ja jaamme ryhmän kahteen porukkaan eli lapset pääsevät vesileikkeihin kerran kuukaudessa (meidän vesileikkipäivä on maanantaisin ja ryhmäjako ilmestyy syyskuun aikana ilmoitustaululle)


Elokuun viimeinen viikko

 

Viikko aloitettiin pelipäivällä…isommat pelasivat Muumi-ja Puuha Pete lottoja ja pienemmät tekivät erilaisia palapelejä. Peleissä opitaan mm. vuoron odottamista ja tarkkaavaisuutta. Palapeleissä saadaan hyvää harjoitusta hahmottamiseen sekä käden ja silmän yhteistyöhön. 
Tiistaina jumppailtiin taas ukona ja kaveriksi saimme viime viikolta tutut metsän eläimet. Liikuimme kuin puput, oravat, siilit ja ketut. Juoksimme ohjeen mukaan eläimen pesälle ja lopuksi tasapainoilimme kapeaa polkua pitkin pesältä pesälle. Polku ei aina vienyt jokaisen eläimen pesään ja risteys kohdassa piti tarkkaan kuunnella minkä eläimen pesälle jatkettiin matkaa.
Keskiviikkona tutkimme kasvojamme peilin avulla ja katsoimme mitä kasvoista löytyy (silmät, nenä, suu, posket) ja juttelimme siitä että meistä jokainen on erinäköinen. Lopuksi lapset saivat ottaa padilla itsestään selfien meidän ryhmäkollaasia varten. Musiikki puolesta vastasi kärpänen, joka istui mm.nenällä ja suuhunkin se tais lentää 😉
Osa lapsista viimeisteli pihlajapuut valmiiksi.
Torstaina meillä oli ulkona musiikkia. Soittimina ämpärirummut ja niihin mm.rytmiteltiin marjoista loruja…jokainen sai koriin kerätä pihametsästä ”palan”suomen luontoa…kori täyttyikin pihlajanmarjoista, risuista, lehdistä, kivistä jne…lopuksi kuunneltiin Sibeliuksen ”puut” ja lapset menivät halaamaan puita.
Tulevana viikonloppuna vietetään Suomen luonnonpäivää ja sen kunniaksi musisoitiin ulkona ja nautimme meidän Röllin omasta metsäalueesta.
Perjantaina kokoonnuimme älytaulun ääreen katsomaan meidän ryhmän elokuun touhuja kuvina. Paljon on ehditty kuukaudessa tekemään, on mm. leikitty sisällä ja ulkona, askarreltu, käyty laivapuistossa, tehty palapelejä, soitettu soittimilla, jumpattu ulkona…
Kuunneltiin myös kielinupulta ”suomalainen metsä” laulu, missä laulettiin metsäneläimistä.
Lasten mielikuvitusleikkejä…renkaista rakennettu ”Mikke-juna”, kotileikkiin myös tuli tuoleista juna ja sillä matkustettiin Helsinkiin. Ja muutamat lapset olivat kirvesmiehinä pihalla…
Mukavaa viikonloppua!











perjantai 23. elokuuta 2024

Ulkojumppaa ja laivapuistoon retki

 Maanantaina aloittelimme viikkoa lorutteluilla ja rytmittelyillä eri kehonosiin. Kuuntelimme ja rytmittelimme ”meidän ryhmä” laulua.

Tiistaina oli jälleen ulkojumppaa ja jatkoimme mm. viime viikosta liikkumista eritavoin ja lopuksi kuljettiin taitavasti ja tarkasti rata…piti kulkea kapeaa polkua pitkin, hyppiä kiville ja tasapainoilla kapeaa puuta pitkin…Lapset menivät innokkaasti radan monta kertaa. 

Keskiviikkona aloitimme pihlajanmarjapuu askartelun ja tässäkin lapset tekivät todella tarkkaa työtä keskittyneesti. Ulkoiluaikana tehtiin retki laivapuistoon ja siellähän riitti kaikille paljon mukavaa puuhaa. Keinuttiin, kiipeiltiin, laskettiin mäkeä…
Torstaina musiikissa loruteltiin ämpäreistä ja lapioista
” lapio käteen ja ämpäri mukaan, tuleeko kaveriksi minulle kukaan?”
Ämpäreillä ja lapioilla sekä klaveeseilla rytmiteltiin hiekkakakkuorkesteri laulua.
Torstaina osa lapsista innostui palapeleistä ja pujotteluhommista
Perjantaina pidettiin luontotuokio Röllin metsäalueella. Oli puiden tunnistamista kuvien perusteella ja sitten oikean puun luona oli metsäneläin odottamassa. Pihlajan luona oli kettu ja siellä loruteltiin ketusta. Koivun luona oli pupu ja laulettiin pupu laulu, kivellä ja kannolla oli siili ja kuunneltiin ”Severi-siili” laulu. Kuusen luona oli orava, missä laulettiin oravasta ja kuunneltiin ”oravan pesä” laulua.
Röllin pihalla on paljon lapsille tuttuja puita ja hienosti lapset tunnistivatkin tutuimmat puut ja erään lapsen mielestä kuusi= joulupuu 🙂

Mukavaa viikonloppua!












perjantai 16. elokuuta 2024

Ryhmäytymistä ja kivoja leikkejä

 Maanantaina käytiin pienryhmissä mm.sääntöjä yhdessä, muistetaan;korvat kuuntelee, silmät katsoo ja tarvittaessa ollaan hiljaa/hiljempaa…yhdessä rakennettiin palikoista rakennelma ja leikittiin ilmapallo leikkiä.

Keskiviikkona leikattiin auringonkukkiin hapsut ja monelta saksien käyttö sujuukin todella hienosti.
Perjantaina oli leikkipäivä ja leikkeinä oli auto-,barbi-ja kotileikki
Tällä viikolla on muutenkin leikitty paljon kivoja leikkejä ja lasten toiveesta tullut myös ponileikki.
Tiistaina ulkona oli kehonosa jumppaa ja leikkinä maa-meri-taivas, torstaina musiikissa mm.loruttelua ja tutustuimme alku-ja loppulauluihin.

Mukavaa viikonloppua! ☀









perjantai 9. elokuuta 2024

Ensimmäisen viikon touhut

Maanantaina kokoonnuttiin yhdessä muistelemaan kesälomaa ja jokainen sai kuvien avulla kertoa mitä teki tai missä kävi.
Muisteltiin/opeteltiin leikinvalintataulun käyttöä.
Tiistaina ulkona muisteltiin kavereiden nimiä kannustuspiirissä ja kuka kaveri oli aina viltin alla piilossa.
Keskiviikkona kävimme tutustumassa musiikkisaliin ja lauleltiin sekä rytmiteltiin muutama nimi- ja laululeikki.
Torstaina aloitimme auringonkukka-askartelun
Kotileikki on ollut monen suosikki leikki ja siellä on kokkauksien lomassa silitetty vaatteita ja ripusteltu pyykkiä kuivumaan. Duploleikeissä on ollut kivoja rakenteluja sekä pelastuslaitoksella on ollut myös vilskettä.
Perjantaina vietettiin Tove Janssonin päivää ja sen kunniaksi luettiin muumikirjasta ”Pikku Myy ja leija” ja kuunneltiin ”pieni iloinen tie” laulu.

Ensi viikolla pari lomalaista palaa takaisin, käydään ryhmän sääntöjä ja tapoja läpi sekä jatketaan ryhmäytymistä leikkien, laulaen ja tutustuen toisiimme. Jatkamme auringonkukka askartelua sekä jumppaillaan ulkona.

Mukavaa viikonloppua!








 

tiistai 6. elokuuta 2024

perjantai 2. elokuuta 2024

Tervetuloa!

 Tervetuloa Satumetsään entiset sekä uudet lapset perheineen!

Elokuussa tutustumme uusiin kavereihin, ryhmän aikuisiin, ryhmään sekä  ryhmän tapoihin. Päivät koostuvat leikeistä, ulkoilusta, musiikista, liikunnasta, satuhetkistä, kädentaidoista sekä ryhmäytymisestä.

Yhteistyöterveisin; Esko, Niina ja Hanna