perjantai 23. elokuuta 2024

Ulkojumppaa ja laivapuistoon retki

 Maanantaina aloittelimme viikkoa lorutteluilla ja rytmittelyillä eri kehonosiin. Kuuntelimme ja rytmittelimme ”meidän ryhmä” laulua.

Tiistaina oli jälleen ulkojumppaa ja jatkoimme mm. viime viikosta liikkumista eritavoin ja lopuksi kuljettiin taitavasti ja tarkasti rata…piti kulkea kapeaa polkua pitkin, hyppiä kiville ja tasapainoilla kapeaa puuta pitkin…Lapset menivät innokkaasti radan monta kertaa. 

Keskiviikkona aloitimme pihlajanmarjapuu askartelun ja tässäkin lapset tekivät todella tarkkaa työtä keskittyneesti. Ulkoiluaikana tehtiin retki laivapuistoon ja siellähän riitti kaikille paljon mukavaa puuhaa. Keinuttiin, kiipeiltiin, laskettiin mäkeä…
Torstaina musiikissa loruteltiin ämpäreistä ja lapioista
” lapio käteen ja ämpäri mukaan, tuleeko kaveriksi minulle kukaan?”
Ämpäreillä ja lapioilla sekä klaveeseilla rytmiteltiin hiekkakakkuorkesteri laulua.
Torstaina osa lapsista innostui palapeleistä ja pujotteluhommista
Perjantaina pidettiin luontotuokio Röllin metsäalueella. Oli puiden tunnistamista kuvien perusteella ja sitten oikean puun luona oli metsäneläin odottamassa. Pihlajan luona oli kettu ja siellä loruteltiin ketusta. Koivun luona oli pupu ja laulettiin pupu laulu, kivellä ja kannolla oli siili ja kuunneltiin ”Severi-siili” laulu. Kuusen luona oli orava, missä laulettiin oravasta ja kuunneltiin ”oravan pesä” laulua.
Röllin pihalla on paljon lapsille tuttuja puita ja hienosti lapset tunnistivatkin tutuimmat puut ja erään lapsen mielestä kuusi= joulupuu 🙂

Mukavaa viikonloppua!