perjantai 1. joulukuuta 2023

Joulu saapuu taloon

 Alkuviikko kului hyvin jouluisissa merkeissä: on jatkettu jouluaskartelujen valmistelua, loruteltu  jouluisia loruja ja laulettu ja leikitty joululaulujen tahtiin.

Tiistain salipäivänä kävimme liikkumassa mm. juosten, kontaten, ryömien ja hiipien niinkuin tontut. Leikimme myös” karhu nukkuu ” laulua niin, että karhu nukkui keskellä salia lahjapakettien ympäröimänä. Laulun aikana lapset saivat käydä hakemassa paketteja ja viedä turvaan. Laulun loputtua karhu heräsi ja yritti ottaa jonkun kiinni. Hauskaa oli, eikä ketään pelottanut😊.

Perjantaiaamuna oli joulukuun 1. päivä. Yön aikana oli joulu tullut rölliin ja satumetsään. Tarjolla oli myös jouluinen perheiden yhteinen aamupala.Kurkistimme satumetsän joulukalenteriin, josta tänä vuonna löytyy  joka päivälle jotain jouluista puuhaa. Tänään keitimme puuroa leikkivarjolla ja palloilla sekä liikuimme tonttuina musiikin tahtiin. Musiikin pysähtyessä myös tontut pysähtyivät. Hienosti sujui meidän tontuilta.


Kuuntelemme myös pikku uneksijan satujoulukalenterista 15 pientä äänisatua. Saduissa kerrotaan Mököstä, pienestä äkäisestä menninkäisestä, jonka joulumieli on kateissa. Joulupukki antaa eräälle tontulle tehtäväksi etsiä Mökön joulumieli jouluaatton mennessä. Kuinkahan käy?

Sytytimme 1. adventtikynttilän laulun kanssa. 🕯

Satumetsän joulujuhlaa vietetään sisällä torstaina 14.12. alkaen klo 16.30. Tervetuloa!

Rauhaisaa viikonloppua!