torstai 19. syyskuuta 2024

Syksy tulla saa

 Viikko aloitettiin hyvin viileässä ja syksyisessä säässä mikä sai lapset ja aikuiset ihmettelemään mitä ihmettä sitä ulos puetaan. Pakko meidän oli myöntää että ”syksy tulla saa” niinkuin yhdessä laulussa musiikki hetkellä laulettiin. 

Viikon aikana ollaan ehditty taas kaikenlaista touhuta joista muutamista kerron.

Keskiviikkona pohdittiin Kultaista Sääntöä katsomuskasvatus hetkellä. Aihetta lähestyttiin katselemalla video auttamisesta. Sen jälkeen lapset saivat pohtia ovatko he auttaneet joskus. Jokainen mietti asian missä on joskus auttanut ja laittoi sen merkiksi sydämmen seinälle. Sitten aikuinen kertoi että kaikkialla maailmassa on sellainen ohje että tee toiselle sellaisia asioita joita toivot sinulle tehtävän. Tätä periaatetta pyritään ryhmässä nostamaan ahkerasti esille esim. ristiriitatilanteissa kavereiden kanssa.



Katsoimme myös eri katsomusten symboleita ja juteltiin mitä niistä tulee mieleen. Symboleista löydettiin monia tuttuja asioita kuten kuu ja tähti.

Tiistaina pääsimme nauttimaan toimintakauden ensimmäisestä ilohetkestä. Tällä kertaa ilohetkellä pääsimme seuraamaan tarinaa musiikkisalissa. Esikouluopettaja Sanna piirsi älytaululle samalla kun Esko soittikitaraa ja kertoi tarinaa Hiirestä, ketusta ja oravasta. Tarinassa käytiin Mini-verso sovittelua läpi ja ratkottiin tarinan eläinten riitatilanne. Kylläpä Sanna oli taitava piirtämään totesivat lapset jälkeenpäin.
Koko viikon ajan olemme kiinnittäneet huomiota kokojen vertailuun. Sitä ollaan harjoiteltu kim-leikillä, autettu oravakäsinukkea ratkaisemaan pähkinäpulma sekä mittailtu musiikkisalissa piipunrassin palasilla ”Hiiri mittaa maailmaa” laulun tahdissa kehon osia. Ominaisuuksien vertailu ja niiden huomioiminen arjessa ja ympäristöstä on lapsille tärkeä matemaattisen ajattelun taito.

Tällä viikolla Satumetsän blogivastaava on ollut viettämässä ansaittua lomaansa ja tuuraaja on huomenna vapaalla joten blogi päivitetään tällä viikolla poikkeuksellisesti jo torstaina. Mukavaa loppuviikkoa.